Strik dit eget babytæppe

8. juni 2016

Strikke

Det er flere år siden jeg sidst har strikket. Men det synes mere oplagt en nogensinde at gå igang igen. Det er da lidt hyggeligt at strikke sine egne ting til baby, og sætte et personligt præg på det lille univers af babygear, der med tiden finder sin plads i hjemmet.

Jeg er hverken ekspert eller en prof strikker, og for at øve mig og komme ind i rytmen er jeg startet med et babytæppe. Helt enkelt ret strik uden noget avanceret mønster.

Man slår 150 masker op på en 4 mm og 60 eller 80 cm rundpind, og så strikker man 6-8 nøgler garn afhængigt af hvor stort tæppet skal være.

Med 150 masker og 8 Drops Cotton Merino Uni Colour Nøgler Gruppe B bliver det omkring 100 x 70 cm stort.

Hvis du aldrig har strikket før, at der god hjælp at hente i din lokale garn og strikke butik, samt på Youtube, som har flere fine videoer, der guider i hvordan man kommer igang.

Når jeg har strikket tæppet færdig, vil jeg kaste mig ud i at hækle en kant på det. Derefter er listen blevet lang. Der findes så mange fine strikkeopskrifter til babytøj, men jeg tror jeg starter med en cardigan, som den på det nederste billede. Opskriften findes her.

IMG_7088

baby strik cardigan

 

 

0 comments

Leave a Comment

All rights reserved © g r ø n n · Theme by Blogmilk + Coded by Brandi Bernoskie