Spiresæsonen starter her

14. februar 2017

De her kartofler skal ikke spises, men spires. Det betyder at spiresæsonen er startet hjemme hos os, og jeg er glæder mig helt enormt meget til at planlægge resten af altanhaven. Lidt mere om kartofler

Kartofler er meget nemme at dyrke i krukker eller i andre beholdere. Det er nærmest ligemeget hvilken sort du vælger. Hemmeligheden bag et godt udbytte er dyb jord, så vælg høje beholdere så du kan hyppe kartoflerne mange gange. Kartoflerne vil iøvrigt elske god næringsrig muld. Muld fra en kompost eller en jordfabrik med omsat madaffald vil være helt ideel.

Kartoflerne skal forspires inden de lægges i jorden. Læg dem i en æggebakke eller en flad kasse et halvkøligt lyst sted. Når spirerne er omkring 2,5 cm lange, er de klar til at blive plantet ud.

Kartoflerne må først plantes ud, når det er helt frostfrit. De tidligste sorter er klar til at blive høstet mens planten blomstrer.

2 comments

 • Allan

  Jeg har tænkt mig, at dyrke kartofler i spande i år. Jeg har ingen steder at forspire kartofler ved en passende temperatur.
  Hvad sker der hvis jeg forspirer indendørs ved 22 grader? Eller kan man købe kartoffelplanter nogen steder?

  • Ann-Kristin

   Hej Allan

   God idé med spande! Du skal forspire kartoflerne indedøre i vindueskarmen. De må først plantes ud, når det er helt frostfrit. Det er vidst lidt misvisende med kartoflerne i sneen, sorry.

Leave a Comment

All rights reserved © g r ø n n · Theme by Blogmilk + Coded by Brandi Bernoskie