Mangler du en ny serie? Måske skal du se Skam

1. september 2016

SkamJeg er pt ramt af influenza, og det er den bedste undskyldning for at se Netflix og serier. Det blev til den hypede og prisvindende norske ungdomsserie Skam, som for nyligt har været omtalt i de danske medier. Jeg sendte en snap fra sygesengen til min norske veninde, som responderede, ‘Jeg eeelsker Skam!’. Nok er det en ungdomsserie, men hun er også over 30 som jeg selv. Den kan altså noget, men hvad?

Serien følger 5 gymnasieelever og deres liv i 1.g på Hartig Nissens videregående skole i Oslo. Serien tager os med gennem de 5 veninders usikkerheder, kæresteproblemer og venindedramaer. En dramaserie der tegner et meget realistisk billede af puberteten og gymnasielivets rutschebaneture. Serien er opbygget om fiktive personer, men i et meget realistisk set-up, der får én til heppe på dem i deres sværeste problemer, græde med dem når det gør ondt, og grine når de har det sjovt. Det er scenarier og problemstillinger vi alle kan relatere til i et rollegalleri, hvor vi alle kan finde én at identificere os med.

I første sæson følger vi livet på skolen gennem Eva og i anden sæson gennem Noora, og sådan fortsætter det til næste sæson, hvor det vil være Isak, der er hovedpersonen.

Serien bliver gennemført realistisk ved altid at være online. Når dagens afsnit slutter på NRK kan du fortsat følge med på de sociale medier. Alle personerne i Skam har deres egen (fiktive) profil på både instagram og facebook.

Om man er 18 eller 32, tager Skam seerne med ned ad memory lane, tilbage til den rutchebanetur af teenagehormoner, følelser, udfordringer og udskejelser, der boblede og sydede gennem gymnasietiden.

Se serien her eller med norske undertekster på NRK

God fornøjelse 🙂

0 comments

Leave a Comment

All rights reserved © g r ø n n · Theme by Blogmilk + Coded by Brandi Bernoskie