Pusleborde – et overblik

24. august 2016

pusleplads væghængt

Når man bor i en lejlighed, er det lidt fedt, hvis puslepladsen ikke fylder for meget. Særligt hvis man har et meget lille badeværelse eller bor meget småt. Det mest optimale er, hvis man har bordplads nok på badeværelset til at integrere en pusleplads. For det er da smart at være i nærheden af vand, den lille har lavet touchdown helt op i nakken.

Billedet ovenfor er lånt af nybyggerne, og sjovt nok har jeg en kommode magen til, som er blevet til lillepigens. De har valgt en løsning med det pladsbesparende og vægophængte pulsebord fra Brio. Og der er nok ikke plads på badeværelset siden de har valgt at have det hængende i et andet rum. Men hvad findes der ellers af pulsepladsløsninger? Jeg har lavet et overblik her.

puslebord retro

Hvis man har en kommode kan man nemt lægge en plade hen over, og derved forlænge dybden på den, så der bliver plads til en puslepude. Det kræver måske lidt kreativ snilde at udnytte det hul, der bliver bag kommoden rent praktisk.

ikea malm pusleplads

Her en løsning med en plade lagt ovenpå en Ikea Malm kommode, hvor man har udnyttet pladsen bag ved kommoden til hylder, som meget ligner noget fra Ikea’s eget hylde/reol sortiment.

Der er flere brands, der har designet deres bud på et puslebord, og jeg har samlet et udvalg her.

Pusleborde

  1. Kili fra Sebra er designet til at matche den populære Kili seng og kendt som lille Per sengen. Det er et stort bord, hvor der både er plads til kurve og diverse ting og sager på hylderne under. Der er plads til både en puslepude og til et vandfad, hvis man ikke har vand i nærheden. Bordet koster omkring 3.300,- dkk.
  2. Changing Tower designet af de to arkitekter Budtz Bendix. Meget minimalistisk og måske lidt upraktisk, hvis man har brug for en skål med vand. Der er ikke meget plads på selve puslebordet. Puslebordet kan foldes helt sammen, så det ikke fylder alverden. Alle dele til puslebordet sidder fast med kraftige klips og kan skubbes og trækkes af stellet. Puslebordet er designet til at kunne klare op til 15 kg. Pris omkring 3500,- dkk.
  3. Leander Pulsebord har lidt den samme opbevaringsplads og funktion som Kili Puslebordet. Her er det nok nærmere et designvalg der adskiller dem. Pris omkring 5000,- dkk.
  4. Stokke Puslebord er lidt smalt, hvis man har brug for at lægge noget fra sig eller have at vandfad ved siden af sig. Der er god opbevaring under bordet og derudover kan møblet laves om til både et reol og et skrivebord. Pris omkring 3600,- dkk.

Fælles for dem alle er, at de ligger i den lidt dyre ende. Det er måske værd at huske på, inden man investere i et puslebord, at man max bruger det op til 1-2 års alderen. Et barn bliver ofte for tungt at løfte op på puslebordet og for lang til puslebordet, når det er fyldt halvandet år, og mange vælger derefter at pusle på gulvet, det er både hurtigere og nemmere, når barnet har nået gå-alderen.

mit hjem pusleborde

Andre puslebordsløsninger af de pænere er Ellen og Emma fra Ethjem.dk. Priserne ligger her fra 1900-2500,- dkk.

væghængte pusleborde

Så er de væghængte pusleborde, som er praktiske hvis man ikke har så meget plads, og ofte er der plads på selv de små badeværelser. Men der er selvfølgeligt ikke så meget plads på selve puslebordet, så det kræver lidt at man har adgang til rindende vand, ekstra opbevaring til plejeprodukter, bleer osv. Eller at puslebordet hænger ved siden af en kommode man kan sætte ting af på, eller have et vandfad stående på.

  1. Nathi Puslebordet holder til en vægt på op til 50 kg, så det er utrolig stærkt og samtidig ganske smart. Inde i det væghængte puslebord er der to hylder med høj kant, så det opbevarede tilbehør ikke kan glide ud over hylden. Der medfølger desuden en stofmadras, som kan vaskes ved 60 grader. Puslebordet har en bredde på 52 cm, en højde på 87 cm og en dybde på 18 cm, så det er ganske pladsbesparende uanset hvor du hænger det. Når det er udfoldet, har pusleområdet en dybde på 76 cm. Pris omkring 3650,- dkk.
  2. Det væghængte Alfred puslebord er genialt til dig der ønsker en pladsbesparende og diskret løsning. Det er lavet af hvidlakeret metal, hvilket sikrer en god holdbarhed og en yderst rengøringsvenlig overflade.Alfred puslebordet ligner til forveksling det populære væghængte Pippi/Vegga & Brio puslebord, men er dog en smule anderledes. Blandt andet er der en ekstra hylde til opbevaring nederst, og så er det 10 centimeter højere og 6 centimeter smallere. Det tåler desuden en maksimal belastning på 15 kg, hvilket er mere end rigeligt for de fleste.Baby Dan Alfred måler 59 centimeter i bredden, 80 centimeter i højden og kun 17 centimeter i dybden når det er opslået. Pris omkring 1800,- dkk.

Den billigere løsning er at finde et brugt Brio eller Pippi/Vegga vægophængt puslebord på den DBA eller på Reshopper. Der bliver de solgt til omkring 4-500,- dkk.

0 comments

Leave a Comment

All rights reserved © g r ø n n · Theme by Blogmilk + Coded by Brandi Bernoskie