Når købebrød aldrig bliver det samme igen

31. maj 2016

hjemmebagt surdejsrugbrød

En ny ambition er at bage et rugbrød om ugen. Dette rugbrød slår jo alt, hvad man kan finde i supermarkedet! Det er første gang, jeg bager med surdej og som sagt, ikke sidste gang. Jeg har nok altid tænkt, at det var besværligt og tidskrævende at bage surdejsbrød. Det er det måske også, eller dvs. man skal slå dejen sammen om formiddagen og bage den om aftenen, eller slå den sammen om aftenen og have tid til at bage i 2 timer om morgenen. Det skal nemlig hæve 7 timer og bages 2 timer.

Jeg fik en klat surdej og en opskrift af min veninde den anden dag, og har været spændt på at smage det færdige resultat. Det er helt blødt, saftigt med masser kerner og med rug skorpe. Meget anbefalelsesværdigt!

Opskrift på rugbrød

Røres sammen:

1 liter vand

25 g sukker

25 g salt

surdej

Tilføj i alt 1200 g:

100 g hørfrø

100 g solsikkefrø

300 g knækkede rugkerner

100 g havregryn

250 g hvedemel

350 g rugmel

Alt røres sammen. Ta samme mængde fra dejen, som den mængde surdej du tilsatte, og sæt i køleskabet til næste brød.

Hæl dejen i en smørsmurt form. Stil dejen til hævning ved stuetemperatur (enten til kanten af formen eller i ca. 7 timer).

Bages i 2 timer ved 160 grader (kold ovn).

ingredienser rugbrød

13321280_10154267781737139_1230547317_o

Smør formen med smør og efterlad en kant, så der er plads til dejen kan hæve.

0 comments

Leave a Comment

All rights reserved © g r ø n n · Theme by Blogmilk + Coded by Brandi Bernoskie