3# Kompost på altanen

30. januar 2017

Her er en lille opfølgning på jordfabrikken på altanen. Nu ser den udpinte jord fra sommerens altankasser og krukker blandet med madaffald fra bykompostspanden nemlig sådan her ud.

I 3 måneder har blandingen fået lov at stå i ro ude på altanen, og nu er der næringsrig muld at dyrke i, når der skal såes og plantes her til foråret. Der er ikke engang behov for at tilsætte orm. Microorganismerne fra kompostgæret har klaret hele processen alene. Det eneste der er tilbage at se fra madaffaldet i den nye muld, er lidt æggeskalder hist og her.

Nu kan foråret ikke komme hurtigt nok. Hvor jeg glæder mig til at bruge den nye muld og til at se hvordan afgrøderne vil trives i den.

Jeg har 2 spande stående med madaffald som venter på at blive omsat i jordfabrikken. Jeg regner med at få det sat igang i løbet af ugen, så det kan nå at blive omsat, så det er klar til om et par måneder, når der skal såes.

Derudover er bestyrelsen i vores andelsforening åbne overfor en fælles kompostløsning i gården, og til at integrere højbede mm. i fællesarealerne til foråret. Der bliver altså masser er mulighed for både at komposterer vores madaffald og til at afsætte jorden fra min jordfabrik, i tilfælde af at jeg ikke for brug for det hele. Så jordfabrikken er kommet for at blive.

Læs hvordan jeg gik igang her og her

Hvis du vil vide mere om jordfabrikker, og læse mere om bykompostspanden, kan du læse meget mere her.

1 comment

Leave a Comment

All rights reserved © g r ø n n · Theme by Blogmilk + Coded by Brandi Bernoskie