Københavns hyggeligste syskole – Marapytta

4. september 2017

Hver anden tirsdag cykler jeg ned til Esbern Snares Gade på Vesterbro til Line og hendes syskole også kaldet Marapytta. De 3 timers kursus er væk i løbet af et splitsekund, når man sidder der helt fordybet i at klippe og sy et stykke tøj, en taske, en pung, en jakke mm. Men hvordan fungerer det egentligt i praksis.

Jeg startede på syskolen i marts 2017, der var Caroline 4 måneder, men Line forsikrede mig om at jeg bare kunne tage hende med. Så Caroline var med indtil hun blev 6 måneder, og var faktisk aldrig den eneste baby, der lå på et tæppe, i en lift, eller sad i viklen imens 10 damer og symaskiner producerede fine ting.

Da jeg startede, havde jeg ikke syet siden håndarbejdstimerne i folkeskolen. Så jeg var altså ret grøn. Men allerede efter den første gang gik jeg hjem med både bloomers (små shorts til baby) og en kyse. Ting som jeg havde syet under kyndig vejledning af Line. Og nu fik jeg blod på tanden.

Line har det fineste udvalg af mønstre og alle modellerne er syet op, og kan kigges på, inden man beslutter sig for, hvad man vil kaste sig over. Man kan også tage sine egne mønstre med, og få hjælp til at klippe og sy. Jeg kan dog anbefale at vælge Lines mønstre. Her er får man et produkt, der er afprøvet, og som virker. Og så har hun virkelig god smag. Når man først har syet et par af Lines modeller, fristes man til at sy flere. Man får altså et produkt med hjem, som man bruger.

Syskolen er for alle niveauer. Line hjælper dig med at starte med et overskueligt projekt, og hun hjælper dig igennem step by step. Så hvis du aldrig har syet før, er det slet ikke for sent at komme igang.

Derudover har Line overblik over hvor lang tid det tager at producere hver enkelt produkt. Så hun vejleder dig også i at vælge projekter, som du kan nå at blive færdig med indenfor den købte kursustid.

De fleste har deres egen symaskine med, men hvis du ikke har din egen maskine, kan du aftale med Line at låne én. Det du selv skal medbringe, er stof og tråd. Andre materialer som knapper, pladevat, lynlåse, tråd, elastik mm. kan du købe på syskolen, hvis du ikke har fundet det andetsteds. Hvis du fx syr en clutch med lynlås og pladsvat, afregnes materialeforbruget når dagen er omme.

Jeg synes det er lidt af en jungle at finde pæne stoffer. Jeg har som regel købt stof online via Meter Meter, og det ligner at Skipper Stoffer også har et fint udvalg. Derudover er der Super Carla som har de fine printede stoffer fra Liberty. Andre steder at kigge er etsy.com og ebay.com, hvilket er nemmest, når man har en idé om, hvad man går efter.

Hvis man bliver forhindret i at komme den pågældende dag, kan man afsætte/sælge sin tid via facebookgruppen Marapytta Syskole (en lukket gruppe som du bliver en del af, når du er tilmeldt kurset) – det giver en vis fleksibilitet, at man kan lige kan få kontakt til nogle af de andre sydamer.

Hvis du er blevet mere nysgerrig på Marapytta syskolen kan du følge med via hendes nyoprettede facebookside HER og via hendes Instagram.

Hvad får man på kurset

  • adgang til et stort udvalg af mønstre til både baby, børn, voksne og acc.
  • inspiration fra Marapyttas fine samling af stoffer, materialer og opsyede modeller
  • kyndig vejledning, step by step af Line
  • fine hjemmesyede produkter
  • du lærer at sy, du møder en masse søde damer og så er der kaffe og en ostemad
  • du må gerne tá din baby med, hvis du er på barsel
  • du køber en måned af gangen, og aftaler fra måned til måned om du fortsætter

Jeg har efterhånden nået at sy et par ting på syskolen. Det er blevet til en del baby tøj til Caroline. Bloomers, små dragter med seler, skjortebluser og kyser. Nu er jeg begyndt at sy til mig selv. En canvastaske med flæser og en ny make-up pung er det seneste afsluttede projekt. Lige nu er jeg igang med at sy en lille quiltet taske til mig selv. Og den ser ret avanceret ud, og det ville helt sikkert også være et meget uoverskueligt projekt, hvis ikke man havde Line i baghånden til lige at vise, hvordan man gør.

Spørg endelig hvis du ligger inde med nogle spørgsmål. Jeg kan på det varmeste anbefale alle, der har lyst til at lære at sy, at deltage på syskolen Marapytta på Vesterbro i København.

Find priser og tilmelding HER eller skriv til Line på marapytta@gmail.com

0 comments

Leave a Comment

All rights reserved © g r ø n n · Theme by Blogmilk + Coded by Brandi Bernoskie