En God Sags Bryllup

7. juli 2017

Vi har de sidste 6 måneder været igang med at planlægge vores bryllup – et ikke helt almindeligt bryllup.

Det var i vintermånederne at alle medierne fortalte om død og ødelæggelse i store dele af verden – særligt billeder fra Syrien var (og er stadig) uundgåelige i medierne. Vi havde lige fået Caroline, og jeg husker tydeligt hvordan jeg under Danmarks indsamlingen, var nødt til at slukke for fjernsynet. Jeg blev enormt berørt af billederne, af børn på flugt, af børn der sultede, af syge og døende børn.

Det virkede helt absurd at tænke på et prætentiøst bryllup, når store dele af verden brændte (brænder). Rasmus og jeg gjorde os mange tanker om, hvordan vi kunne bidrage. I hverdagens hamsterhjul ved vi alle, hvor svært det kan føles at presse mere ind. At gøre en indsats og bidrage til andre, der har det svært. Tankerne og intentionerne er der, men hvordan gør man det til praksis imens man prøver at få hverdagen til at hænge sammen?

En nær ven arbejder med service, og vi tænkte, måske kan vi købe service billigt og dække på med til brylluppet. Så kan vi sætte det på auktion blandt gæsterne eller efter brylluppet, og beløbet kan vi donere til et godt formål? Men hvorfor gør vi ikke det med hele brylluppet?, spurgte Rasmus.

Sådan startede ideen om at søge sponsorer til vores bryllup. I stedet for at bruge vores bryllupsbudget på de elementer, der hører til et bryllup, ville vi donere budgettet til et godt formål.

Vi arrangerede et møde med UNICEF og præsenterede idéen. Jeg havde allerede aftalt med en veninde, at jeg kunne låne hendes brudekjole. Vi havde fundet et sted at holde brylluppet, hvor det ikke kostede os noget. Vi fortalte UNICEF, hvordan vi ville holde det helt simpelt, for at spare så meget af vores budget som muligt. For at kunne donere så meget som muligt, til udsatte børn i verden.

UNICEF var med på idéen, men opfordrede os til at sætte idéen op i et større format. Vi tyggede ligt på det og kiggede på hinanden, inden vi besluttede at gå all in.

Vi skrev et oplæg om idéen og konceptet og sendte afsted til potentielle virksomheder.

Pludselig skulle jeg ikke længere låne min venindes brudekjole, men til møde med Rikke Gudnitz og prøve hendes fantastiske kreationer. Rikke Gudnitz var sammen med Jane Kønig og Herrernes Magasin de første sponsorer, der bakkede op om vores idé og lidt anderledes bryllup.

De følgende uger og måneder sendte vi mails, ringede og holdte møder med virksomheder, med henblik på et samarbejde omkring En God Sags Bryllup.

Det lyder umiddelbart nemt. Men det har krævet is i maven, tid og overskud, stædighed og en tro på, at det her kan lykkes! Vi har kontaktet ca. 300 virksomheder. Alt fra venues, kaffe, mad, blomster, isterninger jamen, alt hvad der hører til et bryllup. Vi har gennemgående fået super positiv feedback. Mange virksomheder har allerede særlige velgørende formål som de støtter på årlig basis. Ikke desto mindre står vi i dag med 19 virksomheder, som gør En God Sags Bryllup til en realitet. En kæmpe stor tak til:

Derudover ønsker vi os udelukkede donationer af vores gæster. Min brudekjole og Rasmus outfit vil efter brylluppet blive sat på auktion for at rejse yderligere penge. Det er vores mål at samle 80.000 kr. ind til UNICEF og deres arbejde for udsatte børn i verden.

Vi arbejder stadig på de sidste detaljer og sponsorer, men det er allerede muligt at følge indsamlingen her

En God Sags Bryllup

Sidst men ikke mindst glæder vi os til en uforglemmelig dag den 12. august 2017.

2 comments

 • Johanne

  Hvor er det inspirerende. Jeg er selv lige blevet forlovet, og selvom det nok ikke er noget jeg ville gøre efter, er det virkelig god inspiration at I er gået All-in og viser at sådan en kærlighedsfest kan bruges til noget andet end bare – ja en fest.
  Kan det passe at jeg også læste om jer i en avis?

  • Ann-Kristin

   Tak, dejligt at vi kan være til inspiration. Det føles ret vildt at være nået hertil, hvor vi kan donere det meste af vores budget til UNICEF. Vi glæder os til at feste og fejre vores kærlighed. Det kan måske godt tænkes. Kan du huske hvilken avis det var?
   Tillykke med forlovelsen 🙂

Leave a Comment

All rights reserved © g r ø n n · Theme by Blogmilk + Coded by Brandi Bernoskie