“Du er godt nok stor!”

31. maj 2016

1 års fødselsdag

Vi var til fødselsdag i weekenden, og jeg følte mig for en gangs skyld ret pæn i min gravidpolstring. Ja, jeg havde jo taget fødselsdagskjolen på, solen skinnede og det var jo faktisk ret varmt, så det passede mig helt perfekt med noget løst og flagrende med bare ben. Folk er enormt nysgerrige eller også er man bare det oplagte samtaleemne, når man buler ud med en 20 ugers mave. Der blev skudt løs med de obligatoriske spørgsmål: Hvornår er termin, ved I hvad det bliver, har du kvalme, er det din første, hvad siger drengene og så lige det der spørgsmål eller rettere konstatering, som jeg absolut ikke mener er obligatorisk! Ret mig gerne, hvis der er noget jeg har misforstået:

“Jeg synes godt nok, du er stor! Du er kun halvvejs, ikke?”

Jeg kunne have taget den fine fødselsdagslagkage, der stod lige ved siden af mig og klasket lige op i hovedet på hende! Jeg smilede det bedste, jeg kunne, når jeg prøver på at skjule ‘at-jeg-ikke-kan-li’-dig’ … ‘ikke-længere’! Jeg beherskede mig, og tog fat i hendes arm (det bliver altid lidt mere alvorligt, når man lige rører ved folk, imens man taler til dem): “Ved du hvad, det er faktisk ikke så rart, at få at vide, at man er stor.” “Amen, det er jo bare fordi barnet vokser…” sagde hun så. Hm, med løg på! Jeg fortsatte samtalen over i, hvor mange børn de havde, og da de havde svaret, var jeg pludselig blevet meget tørstig.

Jeg er ikke stor! Jeg er gravid og halvvejs og faktisk ret pæn og glad i min fødselsdagskjole!

0 comments

Leave a Comment

All rights reserved © g r ø n n · Theme by Blogmilk + Coded by Brandi Bernoskie