Det skal du lave, når du går på barsel

24. oktober 2016

Elinors Blebukser

Jeg går fra en hel måned før min termin. Hvad skal jeg dog lave? Sådan var udmeldingen hos flere af damerne på mit fødselsforberedelseshold. Og den måned føles selvfølgeligt lang, når man er så tæt på mål. Måske bliver den endda forlænget med yderligere 11 dage efter termin. De fleste førstegangsfødende går over tid. Så man kan roligt finde sig nogle projekter i ventetiden. Her er 6 bud på, hvordan den måned kommer til at gå bare lidt hurtigere.

Lær at strikke

Eller genoptag din gamle hobby. Der findes et hav af super fine nemme begynderopskrifter på babystrik, huer, strømper, tæpper eller sjaler. Det er enormt hyggeligt at strikke (og et godt tidsfordriv) og ikke mindst meditativt at sidde der med sin yndlingste, med sin favorit plade, radioen eller for den sags skyld Godmorgen Danmark. Hvis du er lidt dedikeret omkring dit strikkeprojekt, så tager det ca. nogle dage at strikke en babycardigan.

Find din lokale garnbutik og lad dem vejlede dig i valg af opskrift, strikkepinde og garn. Det koster fra omkring 150,- kr. så er du igang. Er der noget der er svært, kan du altid gå ned i din strikkebutik og få vejledning. Jeg kan dog også anbefale google og youtube – her findes svar og guides på det meste indenfor strik og strikkeopskrifter.

Find inspiration til dit næste strikkeprojekt hos

Strik Det

Nordisk Strik

Petit Knit

 

Gå på opdagelse i ny mad og opskrifter

Det er indenfor det sidste års tid boomet med veganske og vegetariske kogebøger, den ene mere indbydende end den anden. Der står allerede mange på min ønskeliste. Det kan føles lidt uoverskueligt, og som lidt af et projekt at bevæge sig ud i noget nyt. Men nu hvor man har tiden til det, er der ingen undskyldning for at få nogle nye grønne opskrifter op under ærmet. Nogle af de damer der gør det ekstra godt, og hvis opskrifter jeg selv har haft stor fornøjelse og succes med, er dem her:

Vanløse Blues

Valdemarsro

Mia Sommer

 

Læs en god bog og få en hovsa oplevelse

Grøn forskel anbefaler 7 bøger der gør dig klogere på klimaforandringer og bæredygtighed her.

 

Se en ny serie

Hvis du ikke allerede har set SKAM, så ligger der 2 sæsoner og venter på nrk.no. HBO har lanceret den futuristiske dramaserie Westworld, som efter sigende skulle være en god afløser for Game of Thrones.

Derudover er ‘Venner’ jo altid en sikker vinder.

 

Lav kaffeaftaler 

Sørg for at komme ud af døren ved at være booket op med kaffeaftaler, gåture og frokoster.

 

Gå til gravidyoga

Jeg kan på det varmeste anbefale Mammayoga i Blågårdsgade på Nørrebro. Louise er enormt behagelig og har en tilgang til hver enkelt yogatime, der imødekommer alle deltagende hver især. Hun har også efterfødselsyogahold, hvor du kan ta din baby med. Men der findes et hav af muligheder og et andet sted jeg har hørt skulle være godt er Hélt Hélt på Frederiksberg. Her er der bla. drop-in gravidyogahold.

 

Når du så har strikket de første 3 babycardigans og 5 par blebukser, og er kommet igennem SKAM og alle sæsonerne af ‘Venner’, og en bog, og der stadig ikke er nogen baby…

Jeg har hørt at hindbærbladte skulle sætte gang i fødslen. Så det er blevet min nye yndlingste.

 

 

0 comments

Leave a Comment

All rights reserved © g r ø n n · Theme by Blogmilk + Coded by Brandi Bernoskie