Den bedste rabarbertrifli i den hyggeligste kolo

18. august 2016

Rabarbertrifli

Det har været en helt fantastisk ferie og sommer, som startende sådan her – ren idyl i kolo og med masser af rabarbertrifli.

Opskrift Pernille Skjødt:

6 personer

Rabarberkompot:

600 g rabarber

350 g sukker

1 vaniljestang

1½ dl vand

Cremen:

2 æggeblommer

3 spsk. rørsukker

lidt vanilje

4 spsk. græsk yoghurt

2 dl piskefløde

12-14 let knuste makroner

Kompot: Rabarberne snittes i små stykker. Kog 400 g af rabarberne sammen med sukker, en flækket vaniljestang og lidt vand.

Gem eventuelt halvdelen af vaniljekornene til cremen senere.

Kog rabarberkompotten ved jævn varme i cirka 20 minutter, til det bliver tæt og tykt i konsistensen.

De sidste 200 g fintsnittede rabarber kommes i kompotten, 1 minut før kompotten

er færdig. Årsagen hertil er, at det er dejligt med lidt bid fra sprøde rabarber sammen med kogte rabarber.

Såfremt du hellere vil have en jævn konsistens, koger du blot alle rabarberne ved

første omgang. Kompotten afkøles.

Cremen: Æggeblommerne piskes til æggesnaps sammen rørsukkeret og

vaniljekorn. Æggemassen røres med græsk yoghurt. Fløden piskes til skum og vendes heri.

Opskriften her er med færdiglavede, købte makroner.

Hvis du har tid og lyst til at bage makroner, er det naturligvis en mulighed. Nybagte makroner tilsat lidt citron og appelsinskal smager forrygende.

I en skål eller portionsglas lægges skiftevis rabarberkompot, knuste makroner og cremen.

Gentages 2-3 gange afhængigt af skålens højde. Triflien sættes i køleskabet og trækker gerne 1-2 timer eller længere, hvis du kan vente.

Kolo1

kolo2

rabarbertrifli

rabarbertrifli

kolo

0 comments

Leave a Comment

All rights reserved © g r ø n n · Theme by Blogmilk + Coded by Brandi Bernoskie