Basilikum pesto

4. september 2016

basilikum pesto

Efteråret er på vej og mange krydderurter kan ikke holde til efterårets blæst og vinterens kulde. Det gælder f.eks. både basilikum og persille. Persille er en toårig plante, så den vil skyde igen året efter, men kan klippes helt i bund her sidst på sæsonen. Men hvad stiller man op med de store bundter basilikum og persille?

I stedet for at klippe dem ned kan man tage sine krydderurter indenfor og have held med dyrke dem vinteren over. Eller man kan fryse både basilikum og persille blade i fryseposer. Knuse de frosne blade lige før man drysser dem ud over maden. Man kan også tørre basilikum og knuse det til krydderi.

Jeg har valgt klippe planterne helt i bund og lave pesto. Vi er vilde med pesto herhjemme, både som pålæg på rugbrød, i sandwich og til pasta. Og det er ret nemt.

Ingredienser til ét glas:

  • Basilikumblade fra en stor basilikumplante
  • 45 g revet parmesan
  • 45 g ristede pinjekerner
  • 4 fed hvidløg
  • saften fra 1/2 citron (lille øko citron)
  • 1 dl koldpresset olivenolie
  • smag til med maldon salt

Kom alle ingredienser i en foodprocessor eller brug en stavblender. Blend indtil du synes den har den rette konsistens.

Opskriften kan i øvrigt også anvendes på persille.

Basilikumplanten er bedst før den blomstrer. Bladene kan stadig spises når planten har sat blomster, men den smager mere parfumeret. Jeg vil anbefale at man høster af planten før den blomstrer.

For at undgå at basilikumplanten blomstrer skal man jævnligt nippe topbladene af.

krydderurter på altanen

0 comments

Leave a Comment

All rights reserved © g r ø n n · Theme by Blogmilk + Coded by Brandi Bernoskie