Baby 100 % Naturlig – uundværlig for enhver speltmor

2. september 2016

baby 100 % naturlig uden tilsætning

Om du er urtekusse økospeltmortypen eller ej så vil jeg vove at påstå, at du finder noget inspiration i denne sundhedsbibel. Bogen gør det på alle måder nemmere for dig, der gerne vil inspireres til at træffe sundere og mere bæredygtige valg i din hverdag og med dit barn.

Den er skabt af Rebecca Persson i samråd med læge og ekspert i ernæring og kosttilskud, Irene Hage og biolog med ph.d. om hormonforstyrrende stoffers virkning på kroppen, Maja Kirkegaard. Dette for at underbygge bogens råd og vejledning med fageksperters specialviden, så vi trygt kan bruge alle bogens anbefalinger. Men hvad indeholder den præcist?

Om Baby – 100 % naturlig uden tilsætning

Bogen er bygget op om 3 dele, Babys Startkit, Byg din Baby og I Køkkenet.

I den første del Babys Startkit bliver du guided med tip og tricks i babys basispakke indenfor udstyr, både med udgangspunkt i om du er på budget, er til luksus eller en kombiløsning. Samtidigt bliver du vejledt i, hvordan du går uden om unødvendig kemi i babyudstyr.

1. del fortsætter med en vejledning til en komplet grøn babygarderobe igen enten på budget eller luksus, til en guide til et børneværelse uden kemi. Sidst men ikke mindst gør bogen op med myter og fakta om babypleje, i alt fra olier og sæber, til bleer og tandbørstning.

I anden del Byg din Baby handler det om amning, kost og kosttilskud til dig og din baby. Byg din Baby er inddelt i babys første måneder og tager fat på de væsentligeste spørgsmål i forhold til babys fordøjelsessystem, når det gælder amning, grød, og kost.

I Køkkenet får du en opskrifts samling til baby som starter fra 5 måneder til 1 år. Opskrifterne er mælkefri og glutenfri og er baseret på frugt og grøntsager, bælgfrugter og fisk. De er tænkt som et alternativt supplement til alle de traditionelle opskrifter, du ellers kan støde på.

Til sidst i bogen får du en guide til naturlig førstehjælpe til skrantende Babyer. Her kan du finde inspiration til at optimere din babys immunforsvar, og hvad du generelt kan gøre, når baby begynder at skrante. Der er tips og råd til alt ligefra allergi, mellemøresbetændelse, børneeksem og diarré.

Derudover er der lister over vaskegear uden kemi, økologisk tøj webshops og en oversigt og forklaring over miljømærkningerne. Desuden en oversigt over de mest udbredte og skadelige kemiske stoffer, som du kan støde på i babys mad og udstyr. Og sidst men ikke mindst en liste over litteratur hvis du vil vide mere om babyer, helse og grøn livstil.

De bedste anbefalinger herfra

Bogen har i høj grad inspireret mig til at træffe nogle sundere valg. Jeg har fået afmystificeret nogle myter og emner, og er blevet mere bevidst som forbruger, når jeg vælger produkter til mit barn. Jeg vil bruge bogen som en opslagsbog, og som inspiration til at give mit barn en sund start på livet. Særligt delen Byg din Baby har gjort mig mere afklaret med, hvordan jeg skal takle amning og overgangen til grød og fast kost. Også listen over økologiske webshops har været nyttig, og tips og råd om kemifrit hjem og udstyr har også givet stof til eftertanke. På alle måder en virkeligt nyttig bog, som bliver taget frem igen og igen.

I øvrigt har Rebecca Persson skiftet navn til Rose Maimonide og hvis du vil vide mere om hendes grønne livstil, hendes blog og de andre bøger hun har udgivet, så har hun en hjemmeside lige her.

 

1 comment

Leave a Comment

All rights reserved © g r ø n n · Theme by Blogmilk + Coded by Brandi Bernoskie