Altanen: Kan man dyrke kål i krukker?

31. august 2016

Kål i krukker

Jeg har dyrket en del afgrøder og krydderurter på altanen i år. Den står stadig frodig og grøn her sidst i august. Særligt kålen står så flot, at jeg ikke har nænnet at plukke af den. Det er første gang jeg har dyrket grønkål, og det er gået over al forventning, og så i en krukke på altanen. Rabarberen er snart klar med anden omgang stængler til trifli eller tærte, og alle krydderurterne er stadig lige til at spise. Jeg er spændt på, hvordan haven vil tage form i løbet af efterårsmånederne. Nogle af planterne kan måske snart skiftes ud til efterårsplanter.

Hvis du har lyst til at gå i krig med at dyrke kål eller andre spiselige afgrøder, så kræver det ikke så meget andet end en stor potte og med hul i bunden, så vandet kan løbe fra. Jo større potte, desto mere jord kan du komme i, som giver planten næring og plads til at vokse.

Så snart det er frostfrit, kan du plante dine spirer udenfor. Husk at vande hver dag, med mindre det har regnet.

Fra august kan du allerede høste af de nederste blade og bruge dem tilberedt i fx frikadeller. Grønkålen opnår først sin fulde smag og er bedst rå i salater, når den første frost har meldt sig.

Altanhave august

Altanhave

0 comments

Leave a Comment

All rights reserved © g r ø n n · Theme by Blogmilk + Coded by Brandi Bernoskie