2. trimester status

18. august 2016

geoginer

efterårshøst

I dag er jeg i uge 31+2, og der er 61 dage til termin. Vi er ved at nå i mål med redebyggeriet, vi er meget spændte og en anelse nervøse. Mest af alt glæder vi os til at møde hende.

Når jeg ser tilbage på de sidste 7 måneder, var de første 3-3,5 måneder klart de sværeste. Jeg var træt og tappet for energi. De fysiske forandringerne føltes enorme og hormonerne boblede i hele kroppen. Jeg var meget mere følsom og rørstrømsk end ellers.

Nu har jeg mærket hende siden uge 20. Hun mosler rundt, sparker og den sidste uges tid får hun også hikke engang imellem. Det er lidt hyggeligt. Jeg mærker for alvor, at det er et lille menneske, der ligger derinde, og jeg det sætter mange smil på min læber i løbet af hver dag.

De sidste 3,5 måned har været gennemgående været gode. Jeg har kunnet bevæge mig, som jeg plejer, og energien har været fin. Jeg har haft en del tilstoppet næse under hele den første del af graviditeten, men det stoppede igen. Jeg bløder let fra tandkødet, også pga af de mere sarte slimhinder. Hvis jeg skal være hypokonder-agtig, så har jeg haft ømhed i min læn. Det er kommet indenfor de seneste uger. Jeg har kun sovet på enten venstre eller højre side den sidste måned. Det er ubehageligt at ligge på ryggen da tyngden presser ned i ryggen, samtidigt med en bekymring om, at hun ikke får ilt nok, når jeg ligger sådan. Jeg bliver hurtigere forpustet, og får det hurtigt meget varmt. Appetitten er mere eller mindre uforandret, eller også lægger jeg ikke så meget mærke til det.

Jeg kunne godt have dyrket mere motion, og det sidder meget ofte i baghovedet og prikker til mig. Det var først i uge 28, at jeg efter et langt mellemrum fik aktiveret mig selv med lidt svømning på ferien.

Nu er jeg igang med kredsløbstræning og gymnastik, som en del af fødselsforberedelsen hos Apa en gang om ugen og går til Mammayoga en gang om ugen. Derudover forsøger jeg at få svømmet en gang om ugen. Forsøger!

2. trimester har uden tvivl været federe end 1. trimester, som også er de flestes erfaring. Maven tager form, og man ligner til forveksling ikke længere én, der bare har spist for meget kage, men i stedet kan man strutte med en fin rund mave.

I øvrigt lykkedes det mig at få fingre i den fine Kaare Klint slagbænk! Den på det øverste billede. Den har fået lidt lim og et par søm, men ellers er den rigtig fin. Jeg glæder mig til at vores lille pige opdager den en dag. Foreløbigt pynter den fint i stuen.

Blomsterne er geoginer, og havde jeg en have, så havde jeg haft en halv have kun med geoginer. De er så smukke!

I går kom min kæreste hjem med en hel skål blommer og æbler plukket i haven hos hans søster. Jeg har hørt at blommetrifli skulle være godt. De kunne i hvertfald godt forvandles til noget dessert halløj.

Derudover er vi igang med at tænke i en puslebordsløsning. Jeg kan nemlig ikke forene mig med de løsninger, der findes på markedet. Altså pusleborde. Så der bliver et gør-det-selv projekt inden reden er fuldendt.

God torsdag til jer 🙂

0 comments

Leave a Comment

All rights reserved © g r ø n n · Theme by Blogmilk + Coded by Brandi Bernoskie