10 styk: “Det ingen sagde om at være gravid”

8. september 2016

ak

Jeg er nu i uge 34, og det må siges, at jeg efterhånden er blevet en del klogere på der her med at være gravid. Om al lykken og glæden, men så sandelig også om udfordringerne, forandringerne, og generelt alle mulige praktiske ting. Her kommer 10 ting som jeg ikke anede, men som jeg gerne havde vidst i bedre tid:

  1. Brysterne forandrer sig så meget i løbet i de 9 måneder, at man vokser ud af sit undertøj. Men hvornår kan man egentligt gå ud og købe den pæne amme-bh? Den der koster lidt mere end dem man får i H&M. Det kan man tidligst i 8. måned og dine bryster vil endda blive større endnu, når mælken løber til. Så hold your horses i 8 måneder! Med mindre du er ligeglad med at smide dine penge efter undertøj, der bliver en kortvarig fornøjelse.
  2. Find mormortrusserne frem. Det er selvfølgeligt individuelt, men mine hipsters og anden form for underhylere der kan dække min gravidpolstrede røv, er pludseligt at foretrække. Trusser der ikke strammer nogen steder, er et hit. Samtidigt bliver de uundværlige de første uger efter fødslen, hvor der skal være plads til hygiejnebind. Så investeringer i gode, store, pæne og behagelige trusser er et must.
  3. Fra uge 30 kan man ikke se sig selv mere. Ja, altså forneden. Fra oven i hvertfald. Hvilket betyder, at det bliver en rimelig stor udfordring at være veltrimmet. Hvis man er tilpas forfængelig, kan man med fordel gå på opdagelse i sin egen smerteterskel og blive vokset de sidste uger op til fødslen. Ellers er eau natural selvfølgelig også en skøn mulighed. Når man så finder et spejl frem i forsøget på at pleje sig selv, opdager man også, at man ikke ligner sig selv. Hvis man ikke ved, hvad en cameltoe er, så er man ihvertfald ikke i tvivl nu.
  4. Man går i de samme 10 sæt tøj i alle 9 måneder. Den er god nok. Man finder nogle få ting der virker. Uanset hvor meget tøj man køber, føler man sig bare ikke lige så sexet, som før man blev gravid. Tøjkrisen er kommet for at vare i 9 måneder. Men bare rolig man behøver ikke købe ventetøj. Der findes rigtigt mange muligheder i almindeligt tøj også. Start med at sortere ud i garderoben. Pak alle dine skinny jeans og alt det som ikke er rummeligt væk. Behold kjoler, skjorter, cardigans og bukser og nederdele med elastik i taljen. Meget af det kan bruges langt hen i graviditeten. Køb ikke for meget tøj til din graviditet. Du får det ikke på igen.
  5. Da jeg blev gravid, anede jeg ikke, at der var alle mulige smarte apps. Så det var ret fedt, når folk sagde, hey så skal du lige have den her app. Apps til graviditet, krop, baby og udviklingen. Find mine anbefalinger lige her.
  6. Nogle bliver overraskede over, at de skal tage vitamintilskud. Find al informationen lige her.
  7. Man aner ikke, hvad der er godt og skidt indenfor babys univers af brands og firmaer, der alle forsøger at stjæle os førstegangsforældres penge. Jeg har lavet et overblik over nogle af de mange danske webshops med babyudstyr og andet babylir lige her og de økologiske her.
  8. Hvor mange sovepladser skal baby egentligt have? En lift, en barnevogn, en hængende vugge, en ’sidebed’, en moseskurv, en altanvogn, en tremmeseng, en kurveseng og et babynest. Der er et hav af muligheder, og man farer hurtigt vild i sengejunglen. Jeg troede et øjeblik, at jeg skulle have én af hver, men det er selvfølgeligt helt unødvendigt. Tal med dine veninder der har fået børn, og lyt til deres erfaringer.
  9. Man har kronisk dårlig samvittighed over, at man ikke får motioneret nok. For det er jo efter sigende det samme som at løbe et marathon at føde et barn. Jeg kunne godt have brugt et træningsprogram tilpasset min graviditet. Sådan et der også lige tog højde for 3 måneder med behov for 16 timers søvn i døgnet.
  10. Det der med sex, kan være en udfordring. Måske føles det ikke som det plejer. Måske virker man ikke, som man plejer. Det er ret fedt, hvis man har en partner, der har det ok med, at tale om det. Så man lige kan få lagt kortene på bordet og forventningsafstemme, hvis tingene ikke helt forholder sig, som det plejer.

Måske har du flere endnu? Hvad kom bag på dig?

 

0 comments

Leave a Comment

All rights reserved © g r ø n n · Theme by Blogmilk + Coded by Brandi Bernoskie